Mogen baardagamen kersen eten

Mogen baardagamen kersen eten?

Ja, dat kunnen ze! Maar kersen moeten niet te vaak worden gegeten.

Hoe vaak kunnen baardagamen kersen eten?

Kersen hebben verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor je baardagaam. Toch kunnen baardagamen slechts om de paar weken of eens per maand kersen eten, afhankelijk van wat ze de laatste tijd nog meer hebben gegeten.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste voedingsstoffen die kersen bieden:

  • Kalium, dat de spierfunctie ondersteunt en de nieren versterkt
  • Koper, dat helpt bij het behoud van gezonde bloedcellen
  • Mangaan, dat helpt bij de stofwisseling
  • Vitamine C en antioxidanten, die ontstekingen voorkomen en het immuunsysteem versterken

Deze vitamines en mineralen zijn belangrijk in het dieet van uw baardagaam. Dus waarom kunnen ze niet elke dag kersen eten?

Suiker overdosis. Met 13 gram suiker in één kopje worden kersen beschouwd als een van de suikerrijkste vruchten. Baardagamen – vooral volwassen baardagamen – zouden echt niet te veel voedsel moeten eten dat veel suiker bevat. Als ze dat doen, kunnen ze snel zwaarlijvig worden, wat kan leiden tot lever- en nierbeschadiging, hartfalen, tandbederf en andere problemen. Niemand wil dat zijn huisdier een van deze problemen doormaakt!

Onevenwichtige verhouding tussen calcium en fosfor. Zoals de meeste soorten fruit en groenten die je je baardagaam voedt, bevatten kersen zowel calcium als fosfor. Producten zijn het veiligst voor baardagamen om regelmatig te eten als het een verhouding van 1: 1 tot 2: 1 heeft van calcium tot fosfor.

Kersen hebben een calcium-fosforverhouding van 1:1,6. Dit is niet al te erg uit balans, maar het maakt kersen onveilig voor baardagamen om vaak te eten, bijvoorbeeld elke week. Fosfor put calcium uit in een baardagaam, wat metabole botziekte kan veroorzaken, dus het is het beste om de inname van voedsel zoals kersen door uw reptiel te beperken.

Kunnen baardagamen ingeblikte, gedroogde en bevroren kersen eten?

Dus verse kersen moeten worden beperkt. Wat dacht je van gedroogde kersen, kersen uit blik of bevroren kersen?

Gedroogde kersen zijn moeilijk te kauwen en hebben veel toegevoegde suikers, wat zeker de nagel aan hun doodskist slaat als het om baardagamen gaat. Bewaar deze voor je eigen snack en deel ze niet met je reptiel.

Kersen in blik bevatten vaak verschillende conserveermiddelen en chemicaliën, evenals andere ingrediënten die je baardje erg ziek kunnen maken. Het is nooit een goed idee om ingeblikt voedsel aan je baardagaam te voeren. In sommige gevallen kan het zelfs de dood tot gevolg hebben.

Bevroren kersen zijn meestal veilig om je baardagaam te voeren als er geen toegevoegde ingrediënten zijn. Zorg ervoor dat je de kersen eerst op kamertemperatuur laat ontdooien voordat je ze aan je draak voert.

Hoe kan je de kersen serveren?

Wanneer het tijd is om je baardagaam kersen te voeren, volg je deze eenvoudige stappen:

  • Was de kersen grondig.
  • Verwijder de pit om darmverstopping te voorkomen.
  • Snijd de kersen doormidden of in vieren en voer ze aan je baardagaam.

Aan het eind van de dag zijn kersen, hoewel super smakelijk, een van die vruchten die baardagamen eigenlijk alleen als een zeldzame traktatie kunnen eten.

Als je nadenkt of het tijd is om kersen te geven, denk dan eens aan de andere dingen die hij de afgelopen weken heeft gegeten. Als er veel fruit op de lijst staat, vooral die met een hoog suikergehalte zoals kiwi, ananas, druiven of bananen, wil je de kersen misschien bewaren voor later.

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *