Mogen baardagamen druiven eten

Mogen baardagamen druiven eten?

Gezonde baardagamen kunnen gerust één of twee druifjes per week eten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druiven voor je baardagaam?

  • Veel vezels, die een vlotte spijsvertering bevorderen en constipatie voorkomen
  • Laag zuurgehalte, wat betekent dat druiven hun mond niet verbranden of hun maagwand beschadigen, zoals sommige citrusvruchten of zuurrijk voedsel
  • Antioxidanten (vooral in de schil van rode druiven), die ontstekingen verminderen en voorkomen, het risico op hartaandoeningen verlagen en zelfs kunnen voorkomen dat jouw baardje allergieën ontwikkelt
  • Hoog watergehalte (45% tot 68%), wat in geschikte doses de nierfunctie kan verbeteren en uitdroging kan voorkomen
  • Kalium, dat de bloeddruk regelt

Mogen baardagamen groene en rode druiven eten?

Je vraagt ​​je misschien af ​​over welke kleur druiven we het hebben. Druiven kunnen immers groen, paars of rood zijn. Het is al het bovenstaande! Je baardje kan veilig één of twee druiven, van welke kleur dan ook, één keer per week eten, tenzij er onderliggende gezondheidsproblemen zijn die je met je dierenarts hebt besproken.

Waarom mogen baardagamen niet te veel druiven eten?

Baardagamen kunnen druiven als lekkernij hebben, niet als onderdeel van hun dagelijkse voeding. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom.

Stikkingsgevaar. Zorg ervoor dat je je baardagame pitloze druiven voedt. Zaden vormen een dodelijke bedreiging. Ze zijn niet alleen een verstikkingsgevaar, maar ze kunnen ook darmverstopping veroorzaken als ze worden ingeslikt, wat betekent dat ze het spijsverteringskanaal blokkeren en het onmogelijk maken om te poepen. Dit kan ernstige problemen en de dood veroorzaken als het niet meteen wordt aangepakt.

Overhydratatie en uitdroging. In hoge doses kunnen fruit dat grotendeels uit water bestaat (zoals druiven) op de lange termijn zelfs ernstige uitdroging veroorzaken, omdat te veel hydratatie diarree veroorzaakt, wat op zijn beurt je huisdier uitdroogt. Baardagamen komen oorspronkelijk uit de Australische woestijnen, dus ze zijn er eigenlijk aan gewend om voor lange tijd uitgedroogd te zijn, maar ze zijn niet gewend aan het soort ernstige en voortdurende uitdroging dat ontstaat door overmatig hydrateren.

Kunnen baardagamen druivenbladeren eten?

Baardagamen kunnen druiven eten zolang het niet te vaak is. Maar kunnen ze druivenbladeren eten?

Dat kunnen ze zeker! Omdat druivenbladeren veel eiwitten en calcium en weinig fosfor bevatten, zijn ze zelfs voedzamer voor draken dan de vrucht zelf.

Om druivenbladeren te serveren, was en hak je ze gewoon en plaats je ze in de voerbak.

Hoe serveer je druiven?

Hoewel baardagamen druiven in hun geheel kunnen eten, geven veel eigenaren er de voorkeur aan ze in kleinere stukjes te snijden om het voor hun draken gemakkelijker te maken om te eten en om elke mogelijkheid van verstikking te voorkomen.

Omdat druiven zo zoet zijn en baardagamen er dol op zijn, kun je druiven gebruiken om je baardje te stimuleren zijn groenten te eten. Dit is vooral handig voor jongere dieren die nog mogelijk weerstand bieden aan groenten. Je kunt gemakkelijk wat druivenstukjes naar binnen sluipen met paprika, zoete aardappelen en boerenkool, of andere hoofdgroenten. Eet smakelijk!

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *