Mogen baardagamen banaan eten

Mogen baardagamen banaan eten?

Het korte antwoord: ja, dat kan, maar slechts één of twee keer per maand.

Waarom mogen baardagamen niet vaker bananen eten?

Bananen zijn een voedingsrijke vrucht die veel essentiële vitamines en mineralen bevat. In kleine doses (een paar happen of stukjes, of misschien een halve banaan per keer, afhankelijk van de grootte van je hagedis), bieden bananen een aantal belangrijke voordelen:

  • Vitaminen A en C, die het immuunsysteem, het gezichtsvermogen, de voortplanting en de groei ondersteunen
  • Kalium, dat de spierfunctie bevordert, nierproblemen voorkomt en het vasthouden van water vermindert
  • Antioxidanten, die het cholesterol verlagen en het risico op hartproblemen verminderen
  • Mineralen, waaronder calcium, ijzer en magnesium, die botten en weefsel versterken

Dus een kleine banaan gaat een heel eind mee voor je kleine baardje. Als bananen echter regelmatig worden gegeten, kunnen ze je baardagame zelfs verlammen of doden. Bananen hebben een foute verhouding van fosfor tot calcium (3:1), wat betekent dat het fosfor te zwaar overwicht heeft en zo bananen in grote hoeveelheden schadelijk maakt.

Hoe serveer je bananen?

Gepeld of ongeschild? Heel of gesneden? Wat is de beste manier om deze smakelijke traktatie aan je reptielenvriend te geven? Er is eigenlijk niet één manier die beter is dan een andere; het hangt allemaal af van wat het beste werkt voor jou en je baard. Hier zijn enkele opties om te proberen:

  • Gesneden met schil. Je zult er misschien versteld van staan ​​​​te horen dat baardagamen het echt leuk vinden om zowel de bananenschil als het fruit te eten, en het voegt een beetje extra voeding toe aan de traktatie. Je kunt de banaan dus met de schil in plakjes snijden en de stukjes alleen in de voerbak doen of met wat ander fruit en groenten in een kleurrijke, gezonde salade. Zorg ervoor dat je de schil in vrij kleine stukjes snijdt, omdat het moeilijker kan zijn om op te kauwen.
  • Gesneden zonder schil. Als je de schil liever niet voert, of als je je zorgen maakt omdat het fruit niet biologisch is en je niet het risico wilt lopen jouw baardagame bestrijdingsmiddelen te voeren die op de schil kunnen zitten, kan je eenvoudig de gepelde banaan in plakjes snijden.
  • Ongesneden zonder schil. Een andere optie is om de helft van een ongeschilde banaan een dag of twee in de kooi van je baardje te leggen. Zorg er wel voor dat je nooit rottend voedsel in de kooi achterlaat!
  • Menselijke stijl. Als je een beetje plezier wilt hebben, kun je de banaan schillen zoals je dat voor jezelf zou doen, deze voor je baardje houden en haar hap voor hap zien verslinden.

Welke andere vruchten kunnen baardagamen eten?

Baardagamen houden van fruit, en de meeste zijn veilig en gezond zolang ze het percentage groenten en insecten in het dieet niet overschrijden. Hier zijn enkele favorieten die gemakkelijk deel kunnen uitmaken van het complete voedzame en uitgebalanceerde dieet:

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

1 reactie op “Mogen baardagamen banaan eten?”

  1. Pingback: Voedingsschema: wat en hoeveel eet een baardagame? FAQ - Baardagame.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *