Mag een baardagaam sla eten

Mag een baardagaam sla eten?

Ondanks zijn waarde en populariteit in het menselijke dieet, is sla niet de beste groente voor baardagamen.

Sommige soorten zijn voor hen minder waardevol dan andere. We zullen een paar van de populaire variëteiten bekijken die je vaak in salades aantreft en bepalen of baardagamen ze kunnen (of moeten) eten.

Kunnen baardagamen Romeinse sla eten?

Met een verfrissende crunch is romaine een geweldige optie voor salades, taco’s en meer. Van de populaire slasoorten biedt romaine de meeste voedingswaarde voor zowel baardagamen als mensen. Dus als je je baardagamen sla gaat voeren, is romaine de beste keuze. Maar alleen omdat het voedzamer is dan de andere slasoorten, wil dat nog niet zeggen dat het een geweldige groente is voor je baardagaam om te eten.

Wat voedingsstoffen betreft, bevat romeinse sla vitamine A, C en K, evenals wat calcium, folaat, kalium en magnesium. Romeinse sla heeft een veilige calcium-fosforverhouding van 1,1:1. (Voedingsmiddelen die meer fosfor dan calcium bevatten, kunnen metabole botziekte veroorzaken, dus romeinse sla is veilig wat dat betreft.)

Bovendien bestaat romeinse sla voor 95% uit water, dus het is technisch gezien een optie als je baardje een snelle hydratatieboost nodig heeft. Er zijn echter meer voedzame opties die u kunt overwegen voordat je Romeinse sla geeft. Een beetje kool, aardbei, appel, druiven, komkommer, framboos of braam werkt net zo goed, en biedt iets meer voedingswaarde.

Het probleem met het geven van romaine sla aan je baardagaam is niet dat het per se schadelijk zal zijn (buiten dat het in grote hoeveelheden diarree kan veroorzaken). Het probleem is echt dat baardagamen zich tegoed zouden moeten doen aan groenten die veel voedzamer zijn.

Er zit zoveel water in romeinse sla en relatief zo ​​weinig voedingsstoffen. Als je een salade gaat maken, kun je kiezen voor rucola of bijvoorbeeld boerenkool in plaats van een lente-mix van Romeinse sla. Je baardje zal genieten van meer voedingsstoffen in dezelfde hoeveelheid voedsel.

De andere reden dat romaine geen geweldig voedsel is voor baardagamen: het is niet rijk aan calcium.

Kunnen baardagamen ijsbergsla eten?

Misschien wel de populairste sla. Ijsbergsla is erg arm aan voedingsstoffen als het gaat om baardagamen. Hoewel het een beetje vitamine A, C en K, foliumzuur en kalium bevat, die je baardje allemaal nodig heeft, is het gewoon niet erg voedzaam en geen geweldige bron van calcium.

IJsbergsla bestaat voor 96% uit water, dus het lijkt misschien een goede bron van hydratatie. Het hoge watergehalte en de lage voedingswaarde maken ijsbergsla echter een katalysator voor diarree. Dit kan uiteindelijk het doel van hydratatie tegengaan, omdat langdurige diarree uitdroging kan veroorzaken. Tekenen van uitdroging zijn onder meer verlies van eetlust, vermoeidheid, ingevallen ogen en een rimpelige huid.

Vaak drinken baardagamen niet uit een waterbak, dus een geweldige manier om ze gehydrateerd te houden is door middel van voedsel. Dus je zou je tot sla kunnen wenden om dit belangrijke werk te doen. Maar het is het beste om te proberen te hydrateren met voedsel dat iets meer voedingswaarde biedt en minder risico op diarree.

Mogen baardagamen groene bladsla eten?

Groene bladsla geeft hamburgers en sandwiches een heerlijke crunch. Het heeft een beetje vezels, eiwitten en vitamine C en is vooral rijk aan vitamine A, vitamine K en kalium.

Groene bladsla is zo rijk aan vitamine A dat uw baardagaam het risico loopt op het ontwikkelen van vitamine A-toxiciteit (ook bekend als hypervitaminose A). Gewoonlijk lopen baardagamen die vitamine A-supplementen gebruiken een hoger risico op dit gezondheidsrisico, maar het consumeren van te veel vitamine A en bètacaroteen in voedsel kan dit ook veroorzaken. Als jouw baardje lijdt aan een overdosis vitamine A, kan je zwelling, verminderde energie, gewichtsverlies en uitdroging opmerken.

Groene bladsla bevat 95% water en kan dus diarree veroorzaken, net als de andere soorten sla.

Kunnen baby baardagamen groene sla eten?

Dezelfde regels voor sla zijn van toepassing op baby, juveniele en volwassen baardagamen. Sla is voor geen enkele baardagaam een goede keuze, dus overweeg in plaats daarvan andere groenten in hun uitgebalanceerde dieet op te nemen.

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

1 reactie op “Mag een baardagaam sla eten?”

  1. Pingback: Voedingsschema: wat en hoeveel eet een baardagame? FAQ - Baardagame.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *