Mag een baardagaam kippeneieren eten

Mag een baardagaam kippeneieren eten?

Baardagamen kunnen gerust om de week een half ei opeten. Dit komt vooral omdat eieren rijk zijn aan eiwitten, die je baardagaam al zou moeten krijgen van voederinsecten.

Er zijn een aantal geweldige voordelen om af en toe een klein eitje aan de salade van je baardje toe te voegen:

Eiwit. Hoewel babybaardjes aanzienlijk meer eiwitten nodig hebben dan volwassenen en zelfs jonge draken, is het nog steeds een belangrijke voedingsstof voor alle baardagamen, ongeacht hun leeftijd. Vooral voor baby’s is het van vitaal belang voor groei en ontwikkeling, maar het helpt ook bij energie, spier- en orgaanfunctie, botsterkte, een gezond immuunsysteem en meer.

Vitamine D. Eieren zijn een geweldige bron van vitamine D, die baardagamen in hun lichaam nodig hebben om calcium te verwerken. Zonder het vermogen om calcium te verwerken, kunnen baardjes vervormd raken en kunnen hun botten zachter worden. Ze kunnen zelfs overlijden aan deze uiterst pijnlijke aandoening, die metabole botziekte (MBZ) wordt genoemd. Dit kan worden voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw baardman een goed, uitgebalanceerd dieet krijgt en door vitamine D-geïnfuseerd calciumpoeder op zijn levende voederinsecten te strooien.

Extra vitamines. Eieren bieden je baardagaam een gezonde dosis vitamine A, wat een gezonde huid, een gezond immuunsysteem en een goed gezichtsvermogen bevordert; en vitamine B12, dat het metabolisme, het energieniveau en de hersenfunctie stimuleert. Ze zijn ook een goede bron van ijzer, wat vooral belangrijk is voor de ontwikkeling van baby-baardagamen.

Kunnen baardagamen roerei eten?

Hoe serveer je eieren aan je baardagame? Rauw? Omelet-stijl? Gebakken? Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​of je gewoon eieren kunt klutsen voor je draak.

Het antwoord is ja! Baardagamen kunnen veilig roerei eten. Ze kunnen ook hardgekookte eieren eten. Onthoud deze aanwijzingen:

  • Volwassen baardagamen mogen niet meer dan een half ei per keer eten, max.
  • Als je het ei roert, meng er dan geen extra ingrediënten mee. Dit betekent geen kruiden, geen olie, geen boter, geen zuivel, enz. Baardagamen kunnen geen zuivel verdragen en hun spijsverteringsstelsel reageert mogelijk niet goed op olie en kruiden. Je mag zelfs geen kookspray gebruiken, dus zorg ervoor dat je een koekenpan met antiaanbaklaag gebruikt of roer het ei in de magnetron.
  • Je kunt roerei serveren met basisgroenten, maar kook de groenten niet mee met de eieren. Je kunt ze samen mengen nadat het ei gekookt en afgekoeld is.
  • Gekookte eieren moeten worden geschild en in kleine stukjes worden gesneden.
  • Het is het beste om uw drakeneieren te voeren van scharrelkippen die met gras worden gevoerd.

Mogen baardagamen rauwe eieren eten?

Sommige verzorgers vragen zich af of ze de eieren moeten koken voordat ze ze opdienen. De waarheid is dat baardagamen geen rauwe eieren mogen eten. Rauwe eieren dragen waarschijnlijk bacteriën die je baardje erg ziek kunnen maken, mogelijk dodelijk ziek. Je huisdier rauwe eieren voeren is het risico niet waard.

Kunnen baardagamen eierschalen eten?

Eierschalen zitten absoluut boordevol calcium, een zeer belangrijk mineraal voor de ontwikkeling van baardagamen. Je kunt je dus afvragen of je baardagaam eierschalen kan eten.

Het is niet erg veilig om je baardagaam eierschalen te laten eten. Dit is waarom:

  • Bacteriën. Eierschalen kunnen schadelijke bacteriën bevatten die je dier ziek maken.
  • Gevaarlijk om in te slikken. Eierschalen zouden tot poeder moeten worden vermalen om veilig te worden geconsumeerd, omdat de stukjes en beetjes van de eierschaal de keel van je baardje kunnen beschadigen en verstikking of darmverstopping kunnen veroorzaken.
  • Te veel kalk. Zelfs als je hebt besloten om eierschaalpoeder te voeren, kan het erg moeilijk zijn om bij te houden hoeveel je baardagaam daadwerkelijk verbruikt. Het is over het algemeen gemakkelijker om hun levende insecten gewoon te bestuiven met een calciumsupplement in poedervorm, zodat je het kunt bijhouden. Net als te weinig calcium kan teveel ook gezondheidsproblemen veroorzaken, met name hypercalciëmie, een zeldzame aandoening die de spieren verzwakt en tot de dood kan leiden.

Al met al kunnen roerei of gekookte eieren een veilige manier zijn om wat meer eiwitten in het dieet van je draken te introduceren, zolang ze niet te vaak worden gevoerd.

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *