Kunnen baardagamen groene bonen (sperziebonen) eten

Kunnen baardagamen groene bonen (sperziebonen) eten?

Ja! Baardagamen kunnen sperziebonen eten!

Sperziebonen zijn geen dagelijkse kost voor baardagamen. Dit komt door een matige hoeveelheid oxalaten, die een goede calciumabsorptie verstoren. Als een baardagame te veel voedsel heeft met een matige of hoge hoeveelheid oxalaten, lopen ze het risico botziekte te ontwikkelen.

Daarom is het belangrijk om sperziebonen te serveren met calciumrijke groenten, zoals donkere bladgroenten, papaja, vijgen en eikelpompoen.

Maar je vraagt ​​je misschien af ​​wat voor soort sperziebonen ze kunnen eten? Moeten ze rauw en vers zijn, of kun je je baardje gekookte, ingeblikte of bevroren sperziebonen voeren?

Gekookte sperziebonen

Allereerst, als je je baardagaam gekookte sperziebonen (of eender welke gekookte groente) wilt voeren, moet je ervoor zorgen dat er geen toegevoegde ingrediënten zijn. Zelfs een klein beetje olie of kruiden kan je beestje ziek maken. Dat gezegd hebbende, het zal je baardje geen kwaad doen om haar gekookte sperziebonen te voeren, maar het is beter om het tot een minimum te beperken. Er zijn geen gekookte groenten in het wild, en het is belangrijk om de natuurlijke habitat te weerspiegelen.

Groene bonen in blik

In de meeste gevallen bevatten ingeblikte groenten, waaronder sperziebonen, toegevoegde ingrediënten en conserveermiddelen, die niet goed zijn voor je draak. Geef ze geen groente in blik.

Bevroren sperziebonen

Hoewel verse groenten altijd het beste zijn, zijn bevroren sperziebonen veilig voor baardagamen, op voorwaarde dat ze geen toegevoegde ingrediënten bevatten (die ovenklare bijgerechten zijn geweldig voor mensen, niet voor huisdieren). Je kunt overwegen om biologische diepvriesbonen te kopen om besmetting door pesticiden te voorkomen, maar niet-biologische diepvriesgroenten zijn meestal prima. Als je diepvriesgroenten serveert, zorg er dan voor dat ze niet te koud of te heet zijn.

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *