Kunnen baardagamen avocado eten

Kunnen baardagamen avocado eten?

ABSOLUUT NIET!!!!!

Zoals het elke goede reptieleneigenaar betaamt, besteed je waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid tijd aan het onderzoeken van wat baardagamen kunnen eten. Je vraagt ​​je waarschijnlijk ook af… wat mogen baardagamen niet eten?

Je raadt het al: avocado staat bovenaan die off-limit lijst.

Avocado’s bevatten persine, een schimmeldodend (schimmelvernietigend) toxine dat tot op zekere hoogte giftig is voor alle dieren, vooral vogels. Persine wordt voornamelijk aangetroffen in de schil en zaden van avocado’s, en er lekt net genoeg van de vrucht in om het giftig te maken voor dieren, maar onschadelijk voor de mens. Bij dieren kan persin braken, diarree, ademhalingsfalen en de dood veroorzaken.

Dat is de belangrijkste reden waarom avocado helemaal niet op het menu staat voor baardagamen: hoewel sommige baardagamen hersteld zijn van het eten van avocado, is het bekend dat ze binnen enkele uren na het eten ervan sterven, en het is veel beter om veilig te spelen wanneer het leven van jouw huisdier op het spel staat.

Wat te doen als je baardagame avocado gegeten heeft?

Het is natuurlijk het beste als je baardje nooit in contact komt met een avocado, maar er gebeuren wel eens ongelukken. Als het je baardagaam lukt om avocado te eten, of een oppas niet wist dat het schadelijk was, of als het per ongeluk in de salade van je baardje is beland, is het belangrijkste om snel te handelen en kalm te blijven. Hier zijn enkele dingen die je moet doen als je baardagaam avocado eet:

  • Bel onmiddellijk uw dierenarts.
  • Pas op voor abnormaal gedrag, met name tekenen van ademnood.
  • Probeer een warm bad om je baardagaam aan te moedigen naar het toilet te gaan en de avocado uit zijn systeem te krijgen.
  • Geef je draak met een spuit veel water om het gif zo snel mogelijk weg te spoelen.
Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *