Kunnen baardagamen ananas eten

Kunnen baardagamen ananas eten?

Ananas is een onmiskenbaar gezonde en verfrissende vrucht die baardagamen gerust een of twee keer per maand kunnen eten. Hier zijn enkele van de voordelen die ananas je baardagaam te bieden heeft in de aanbevolen hoeveelheid:

Een versterkt immuunsysteem. Ananas barst van de antioxidanten en vitamine C en creëert een krachtige werking tegen ziekten en ontstekingen.

Vlotte spijsvertering. Als constipatie een probleem is voor je baardje, kan een kleine ananas een heel eind helpen om dingen weer in beweging te krijgen. Dit komt omdat het een geweldige bron van vezels is. Te veel vezels kunnen natuurlijk grote schade aanrichten aan het spijsverteringsstelsel, maar precies de juiste hoeveelheid kan de buik van je baardagaam behoorlijk blij maken.

Energie en stofwisseling. Je baardagaam kan geen insecten achtervolgen en met je spelen als hij niet genoeg energie of een gezond metabolisme heeft. De koolhydraten, het mangaan en het watergehalte van 86% in ananas leveren energie en helpen bij het reguleren van de stofwisseling.

Gezond hart, cellen, hersenen, bloed en zenuwen. Ananas bevat koper, kalium, fosfaat, vitamine B6 en magnesium, die allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat de meest vitale organen en systemen functioneren zoals ze zouden moeten.

Naast deze geweldige voordelen, zal je baardje blij zijn te horen dat ananas een veilige calcium-fosforverhouding heeft. Hoewel ananas slechts sporen van calcium bevat, bevat het ook dezelfde hoeveelheid fosfor, waardoor de verhouding 1:1 is.

Deze verhouding is belangrijk om te overwegen, omdat fosfor de opname van calcium verhindert en calcium nodig is om je baardje gezond te houden. Als een baardagaam te veel voedsel eet dat rijk is aan fosfor, kan ze metabole botziekte ontwikkelen. Dit is veel minder een risico bij voedingsmiddelen met een calcium- tot fosforverhouding van 1:1 tot 2:1.

Let op wanneer je ook ander fruit geeft

De kans is groot dat, terwijl je je onderzoek doet zoals elke ijverige eigenaar, je zult merken dat er verschillende soorten fruit zijn die je je baardagaam één of twee keer per maand kunt geven, net als ananas. Deze omvatten bananen, kiwi, meloen en watermeloen. In het geval van deze specifieke vruchten (en andere die je met beperkingen zult vinden), komt dit door het fosfor- of oxaalzuurgehalte.

Je zou je dan kunnen afvragen of je technisch gezien de ene week kiwi, de volgende week watermeloen, de volgende week meloen en daarna bananen zou kunnen geven, gevolgd door ananas. Technisch gezien zou je elk fruit maar één keer per maand verstrekken. Je zou echter in die ene maand vier of vijf keer fosfor- of oxalaatrijk voedsel verstrekken, waardoor het beestje in gevaar komt. Het belangrijkste om te onthouden is balans.

Als je wat ananas voor je baardagaam wilt aanbieden, vraag jezelf dan af, wat heeft hij nog meer gegeten vandaag? Wat heeft hij vorige week gegeten? De week ervoor? Het antwoord zal je helpen te bepalen of het veilig is om hem ananas te voeren.

Hoe kunnen baardagamen ananas eten?

Als je hebt vastgesteld dat het veilig is om je baardagaam wat ananas te geven, volg je deze eenvoudige stappen om het te serveren:

  • Verwijder de harde schil en bladeren om verstikking en darmverstopping te voorkomen. (De ananas in cirkelvormige stukken snijden en vervolgens de schil afsnijden is een gemakkelijke manier om dit te doen, in plaats van eerst te proberen de schil eraf te snijden.)
  • Knip ook de kern uit.
  • Snijd de ananasvruchten in zeer kleine stukjes.

Als je wilt, kun je ananas serveren met een paar stukjes kiwi, banaan of mango voor een heerlijke fruitsalade. Ze houden er ook van om niet gesneden ananas op te eten, dus als je vindt dat je baardagaam echt de speciale behandeling verdient, probeer dat dan eens en kijk hoe opgewonden hij wordt!

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *