waarom blazen baardagamen zich op

Waarom blazen baardagamen zich op?

In dit bericht zullen we kijken naar de vele redenen waarom baardagamen opblazen en of dat ongezond is voor je baardagamen.

Baardagamen blazen vaak op als ze zich bedreigd of geïntimideerd voelen. Door hun baard op te blazen, lijken ze groter en agressiever om potentiële roofdieren te ontmoedigen. Het is ook bekend dat mannen hun baard opblazen om het andere geslacht aan te trekken.

Er zijn verschillende andere redenen waarom baardagamen hun nek of zelfs hele lichaam opblazen, dus laten we ze allemaal nader bekijken en enkele andere belangrijke vragen die beantwoord moeten worden.

Voelt uw baardagaam zich geïntimideerd?

Wanneer ik een baardagaam zijn baard zie opblazen, is mijn eerste gedachte dat hij zich bedreigd en geïntimideerd voelt. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor dit gedrag.

Baardagamen hebben de mogelijkheid om hun baard op te blazen wanneer deze zich bedreigd voelt of als een agressieve weergave.

De reden hiervoor, is zichzelf proberen groter te laten lijken zodat roofdieren minder snel gaan toehappen.

Dit is een veelvoorkomend kenmerk in het hele dierenrijk. Hoe groter en gemener iets eruitziet, hoe meer twijfel in de geest van de roofdieren wordt gestopt.

Een baardagaam kan dit concept gebruiken door zijn baard op te blazen als verdedigingsmechanisme.

Als je je huisdier zijn baard ziet opblazen, is dat een sterk teken dat hij zich ongemakkelijk voelt met iets in zijn omgeving.

Graag weten hoe je je eerste terrarium moet inrichten?

Als je merkt dat dit constant gebeurt in een bepaalde kamer of een bepaald deel van een kamer, wil je misschien eens rondkijken voor objecten waardoor je baardje zich bedreigd voelt.

Hoe gek dit ook lijkt, dit kan iets simpels zijn als een sok, kinderspeelgoed of eigenlijk alles dat kan worden aangezien voor een roofdier.

Dit is zeker de meest voorkomende situatie voor een baardagaam die zijn baard opblaast, maar het is zeker niet de enige en je moet zeker verder lezen om enkele andere veelvoorkomende redenen en situaties te herkennen waarin je draak deze geweldige vaardigheid in zijn voordeel kan gebruiken .

Het is altijd aan te raden om een ​​tank vol schuilplaatsen te hebben, omdat dit je baardje in staat zal stellen zich veilig te voelen als hij zich ooit bedreigd voelt.

Blazen baardagamen hun baard op om het andere geslacht aan te trekken?

Een andere veel voorkomende reden dat baardagamen ‘opblazen’ is dat ze het andere geslacht willen aantrekken.

Van mannelijke baardjes is bekend dat ze vrij regelmatig opblazen in pogingen om het vrouwtje te laten zien dat ze aantrekkelijk zijn.

Ze gebruiken ook de ‘puffing up’-techniek als een teken van dominantie over het vrouwtje, en vragen daarom het vrouwtje om zich te onderwerpen aan de avances van de mannetjes.

Het vrouwtje zal dan het hoofd buigen of met haar arm zwaaien, meer hierover lees je hier:

Van vrouwtjes is ook bekend dat ze hun nek opblazen als teken van aantrekkingskracht op mannen, maar meestal is het het mannetje dat deze techniek het liefst gebruikt.

Dus als je baardagaam in de buurt is van het andere geslacht of zelfs iets dat op het andere geslacht kan lijken, zoals een speeltje, kunnen ze zich regelmatig opblazen om indruk te maken in plaats van uit angst.

Waarom blazen baardagamen op in het bad?

Een andere veel voorkomende situatie voor het opblazen van het baardje is badtijd!

Als jouw baardagaam opblaast tijdens het baden, kan dit eenvoudigweg betekenen dat het water te diep is.

Geloof het of niet, het is niet aan te raden om ze een bad te laten nemen in water dat diep genoeg is om hun schouders onder te dompelen.

Als dit gebeurt of als ze gewoon het gevoel hebben dat het water te diep is, kunnen ze hun baard opblazen om ze te helpen drijven.

Je baardagaam gebruikt deze geweldige vaardigheid op een zeer creatieve en slimme manier.

Als je erover nadenkt, is het volkomen logisch dat je baardagame dit doet, want hoe meer lucht je in je lichaam hebt, hoe beter je drijfvermogen wordt.

Als je merkt dat je baardagaam regelmatig opblaast tijdens het baden, probeer hem in ondieper water te plaatsen en kijk of dit een verschil maakt.

Waarom blazen baardagamen hun baard op tijdens de maaltijden?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je baardje tijdens of na een maaltijd zichzelf kan opblazen.

De eerste is een theorie dat opblazen hen kan helpen meer ruimte in hun maag te maken om meer te eten.

In het wild zou voedsel schaars zijn en het eten van alles wat op dat moment beschikbaar was, zou nodig zijn om te overleven.

De enige manier om zeker te weten of er een direct verband is tussen je baardagaam die opblaast en probeert meer te eten, is door de portie bij de volgende maaltijd te verminderen en te kijken of het opblazen van de baard nog steeds optreedt.

Je kunt de rest van de maaltijd altijd een paar minuten later geven als je ziet of er een verschil is of niet.

Om eerlijk te zijn is hier weinig bewijs voor en ook niet veel onderzoek, maar veel topexperts geloven dat dit het geval is.

De tweede reden is dat je baardagaam dominant wil zijn over de prooi.

Vergeet niet dat ze in het wild verantwoordelijk zijn voor het vangen van hun eigen avondeten en dat groter lijken een positief effect heeft op zowel de prooi als vijandige roofdieren.

Dit kan met name het geval zijn als u uw baardagame levend voer geeft.

Blazen baardagamen op als ze zich klaarmaken om te vervellen?

Een andere reden waarom baardagamen opblazen is dat ze zich klaarmaken om hun huid af te werpen.

Baardjes zijn intelligent en weten wanneer ze op het punt staan ​​te vervellen.

Ze kunnen het proces versnellen door de huid van hun nek en lichaam op te blazen en los te maken.

Probeer uit te kijken naar een cyclus waarbij je baardje veel opblaast en kort daarna vervelt.

Niet alle baardjes zullen dit doen, en het is zeker niets om je zorgen over te maken, maar het is gewoon iets om op te letten als je moeite hebt om de reden te vinden waarom ze hun nek opblazen.

Is je baardagaam aan het pronken?

Het is ook mogelijk dat je baardagaam opblaast om te pronken of als teken van geluk.

Als je merkt dat ze tijdens speelse activiteiten beginnen op te blazen, kan dit simpelweg betekenen dat ze gelukkig zijn en plezier hebben.

Het opblazen van de baard kan dus gewoon een manier zijn voor een baardagaam om zijn gevoelens te uiten.

Als dit het geval is, dan heb je een gezonde, vrolijke en tevreden baardagaam.

Waarom blazen baby-baardagamen hun baard op?

Als je een baby baardagaam hebt, kan het heel gewoon zijn dat ze hun baard opblazen.

Dit kan verschillende redenen hebben. De eerste is dat ze zich in een nieuwe habitat bevinden en zich nog niet veilig voelen.

Dit gaat meestal vrij snel voorbij, omdat ze beseffen dat er niets te vrezen is.

Probeer een band te vormen met je draak en zorg ervoor dat hij zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelt. Zodra het zich realiseert dat je geen roofdier bent en je baby-baardagame zich rustig voelt in zijn omgeving, zou het puffen van de nek moeten verminderen.

Je kunt je baby baardagaam helpen om veel sneller te wennen door een terrarium te creëren dat een natuurlijke omgeving biedt.

Het eerste dat je moet doen, is een terrarium kopen dat de juiste maat heeft voor je baardagaam.

Ten tweede moet je het terrarium inrichten met voldoende rotsen en schuilplaatsen die hun natuurlijke habitat nabootsen. Licht en temperatuur zijn altijd het allerbelangrijkste, maar de inrichting mag niet uit het oog verloren worden!

Hierdoor zullen ze zich veel sneller op hun gemak voelen en zullen ze zich ook gelukkig en veilig voelen.

Is opblazen ongezond voor je baardagaam?

Dit is een geweldige vraag en een waar je zeker het antwoord op moet weten.

Het korte antwoord is NEE, opblazen is niet schadelijk voor je baardje. Baardagamen hebben deze vaardigheid van nature gekregen en ze gebruiken het wanneer ze maar willen.

Het kan gebeuren door angst, dominantie, vervellen, geluk of iets anders. Het komt erop neer dat ze de mogelijkheid hebben gekregen om een ​​reden.

Er zijn echter enkele situaties waarin, als je voelt dat je draak constant opblaast om zichzelf te verdedigen en hij zich bedreigd voelt, dit een situatie is die je misschien wilt vermijden.

Dit kan zoiets simpels zijn als een speeltje of een klein kledingstuk dat dicht bij je baardagaam wordt geplaatst en hij ziet dit als een bedreiging.

Je wilt niet dat je baardman zich constant bedreigd en geïntimideerd voelt, omdat dit niet goed is voor de stressniveaus, dus het is een goed idee om precies te vinden waar ze bang voor zijn en dat te verwijderen.

Als je er zeker van bent dat je baardagaam zich niet bedreigd voelt door iets in zijn omgeving, dan is het normaal -en gezond- dat hij af en toe zijn nek opblaast.

Als je je zorgen maakt, kan je best advies inwinnen bij een dierenarts die de baardagame kan onderzoeken en zijn/haar professionele mening kan geven.

Kan een baardagaam andere lichaamsdelen opblazen?

Geloof het of niet, een baardagaam is niet beperkt tot het opblazen van zijn baard.

Er zijn bepaalde situaties waarin ze ook hun lichaam kunnen opblazen. Dit is weer meestal wanneer ze zich bedreigd voelen en ze de behoefte voelen om zichzelf groter te maken om potentiële roofdieren weg te jagen.

We gaan opnieuw terug naar het hele punt om zichzelf groter en agressiever te laten lijken als verdedigingsstrategie.

Iets anders dat het vermelden waard is, is dat baardagamen ook in staat zijn om hun houding in deze situaties te veranderen om zichzelf groter te laten lijken.

Ze zullen vaak een grotere en trotsere houding aannemen om de illusie te wekken van een engere fysieke aanwezigheid. Dit in combinatie met opblazen kan genoeg zijn om roofdieren twee keer te laten nadenken.

Deel dit bericht met andere baardagaam verzorgers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *